(+373) 247 2 24 40

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Strada Independenţei, 28

Orașul Briceni

Scrieți-ne un mesaj

Noutățile primăriei

Un autogreder şi 250 containere pentru Briceni cu suportul USAID

12-11-2014, 17:16

Pe 12 noiembrie 2014, Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională a donat un autogreder şi 250 containere pentru gunoi orașului Briceni. Domnul Scott Johnson, directorul Proiectului de Susţinere a Autorităţilor Locale a înmânat solemn cheile de la echipamentul specializat primarului de Briceni, Domnului Mihail Grabciuc. 


Briceni, la fel ca multe alte orașe din Republica Moldova, se confruntă cu provocările legate de procesul de deszăpezire, de nivelare a drumurilor neasfaltate, de gestionare a deşeurilor, şi multe altele. Problema principală a localităţilor constituie faptul că echipamentele existente sunt fie insuficiente, fie învechite, fie chiar sunt lipsă pentru anumite servicii comunitare. Cele 250 de pubele vor spori accesul cetăţenilor la serviciile de salubrizare. Autogrederul va contribui la îmbunătăţirea serviciilor în localitate, prin reducerea costurilor, sporirea securităţii şi calităţii drumurilor locale. Se vor economisi resursele financiare ale localităţii prin eliminarea necesității de a închiria echipamente, oferind astfel posibilitatea unor îmbunătățiri în alte sfere necesare comunităţii. 


Dnul Mihail Gnatiuc, primar de Briceni a mulţumit USAID, menţionând "Oraşul nostru tinde spre a fi mai curat, mai agreabil, mai ecologic şi mai frumos. Suntem convinşi că acum, pe parcursul iernii, ne vom simţi mai confortabil."
Dnul Viceprimar de Primăria Briceni, Eduard Magaliuc a menţionat: "Nu putem numi o altă organizaţie care să ne fie alături zi de zi în activitatea noastră."


Dnul Nicolae Eremciuc, Directorul Întreprinderii Municipale a constatat că pâna la moment, doar 26% din casele individuale aveau acces la serviciul de salubrizare. Cele 250 de pubele vor acoperi necesităţile sectorului residential în proprţie de 60%, ceea ce constituie un mare plus pentru oraşul Briceni."

foto